01 2014
SPOTKANIA MIĘDZYKULTUROWE

Serdecznie zapraszamy dzieci i młodzież na spotkania nt. globalnych współzależności, które odbędą się w bibliotece w Bukowcu (22 stycznia, godz.14.30) oraz w ośrodku kultury w Raniżowie (29 stycznia, godz.13.00).

Warsztaty są częścią ogólnopolskiego projektu „Myśl solidarnie, działaj lokalnie”, więcej tutaj: www.msdl.kolping.pl, w którym Stowarzyszenie „Kuźnia” bierze udział od maja 2013 r. Celem projektu przygotowanego przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce we współpracy z kolpingowskimi partnerami z Niemiec i Szwajcarii było zrealizowanie ścieżki edukacyjnej (szkolenia, wizyta studyjna) dla 16 liderów 16 organizacji pozarządowych, co przygotowało ich do pełnienia funkcji menadżerów/propagatorów edukacji globalnej. Ostatnim etapem (listopad 2013 – styczeń 2014) jest organizacja w swoich społecznościach lokalnych – spotkań edukacyjnych dotyczących współzależności globalnych i pomocy rozwojowej. Więcej informacji, także na temat organizacji spotkań w innych miejscach można uzyskać pod nr tel. 692234520 lub: kuznia@silkuznia.art.pl.

Projekt „Myśl solidarnie, działaj lokalnie” jest realizowany przy wsparciu Szwajcarii w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.